Ledergruppe


Cloudberry juni 2020 220 Edit

Anders J. Lenborg

Daglig leder

Anders er grunnleggeren av Cloudberry. Han har 20 års erfaring fra infrastruktur og fornybar energi i Norden. Anders har tidligere vært leder for energisektorgruppen i advokatfirmaet DLA Piper Norge hvor han også var partner. Han er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo og fra King's College i London.

Email: al@cloudberry.no

Cloudberry juni 2020 144 Edit

Christian A. Helland

CVO og Chief Commercial Officer.

Som CVO er Christian ansvarlig for økonomi og finans. Han har siden 2008 vært en ledende investor i fornybare prosjekter i Norden og Tyskland. Han har 13 års erfaring fra private equity og finansnæringen. Han var tidligere partner og porteføljeforvalter i Pareto Asset Management. Christian har en Master i Systems Engineering fra Cornell University, en Master i bedriftsøkonomi fra University of California Santa Barbara og en Bachelor of Science in Mechanical Engineering fra University of California, Santa Barbara.

Email: ch@cloudberry.no

Ingrid Bjørdal web

Ingrid Bjørdal

Chief Compliance and Organization Officer

Ingrid har ansvar for compliance, ESG, organisasjon og HR i selskapet. Hun startet i Cloudberry Clean Energy i 2022 og er del av ledergruppen i selskapet. Ingrid har bred erfaring fra stillinger innen bærekraft, organisasjonsutvikling og compliance, og har sittet i konsernledelsen i Norsk Gjenvinning-konsernet i de siste 6 årene før hun startet i Cloudberry. Hun har en Master of Science fra King’s College i London og en Executive MBA fra Handelshøyskolen BI.

Email: ib@cloudberry.no

Charlotte Bergqvist farve png

Charlotte Bergqvist

Chief Development Officer

Charlotte er Chief Development Officer med ansvar for selskapets utviklingsteam og tidlig fase prosjektportefølje, tillatelsesprosesser og byggefasen. Charlotte har rundt 20 års erfaring med fornybart arbeid, havs- og landbasert vindkraft, samt nettutvikling fra tidligere posisjoner som CEO og styrearbeid hos bla. wpd, Trinda Energy, Power Circle og Svenska Kraftnät. Charlotte har en mastergrad i internasjonal økonomi fra Handelshögskolan i Göteborg.

Email: cb@cloudberrywind.se

Erik 1

Erik W. Welle-Strand

COO - Cloudberry Clean Energy / General Manager - Captiva Asset Management

Erik er ansvarlig for driften av Cloudberry sine egne anlegg, samt daglig leder for vårt service selskap Captiva Asset Management AS, som leverer teknisk og kommersielle forvaltning av kraftverk og rådgivningstjenester for tredjeparter. Han har mer enn 11 års erfaring fra bygging og drift av vind- og vannkraft i Norden. Er daglig leder, styremedlem eller sitter i styringskomiteer for mer enn 2000 MW operasjonell vindkraft i Norden. Erik har en mastergrad fra Industriell Økonomi og Teknologiledelse på NTNU fra 2011.

Email: ews@captiva.no