Organisasjon


Cloudberry juni 2020 220 Edit

Anders J. Lenborg

Daglig leder

Anders er grunnleggeren av Cloudberry. Han har 20 års erfaring fra infrastruktur og fornybar energi i Norden. Anders har tidligere vært leder for energisektorgruppen i advokatfirmaet DLA Piper Norge hvor han også var partner. Han er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo og fra King's College i London.

Email: al@cloudberry.no

Cloudberry juni 2020 144 Edit

Christian A. Helland

Chief Value Officer

Som CVO er Christian ansvarlig for økonomi og finans. Han har siden 2008 vært en ledende investor i fornybare prosjekter i Norden og Tyskland. Han har 13 års erfaring fra private equity og finansnæringen. Han var tidligere partner og porteføljeforvalter i Pareto Asset Management. Christian har en Master i Systems Engineering fra Cornell University, en Master i bedriftsøkonomi fra University of California Santa Barbara og en Bachelor of Science in Mechanical Engineering fra University of California, Santa Barbara.

Email: ch@cloudberry.no

Cloudberry juni 2020 202 Edit

Suna F. Alkan

Chief Sustainability Officer

Suna er ansvarlig for bærekraftig forretningsutvikling, ESG og investor relations. Hun har mer enn 20 års erfaring fra stillinger innenfor salg, HR og kapitalforvaltning fra internasjonale selskaper som Microsoft Norge, Adecco Norge, og fra de ledende norske finansinstitusjonene ODIN Fund Management og Pareto Asset Management. Suna har Bachelor of Business Administration fra Handelshøyskolen BI og Oslo Metropolitan University.

Email: sa@cloudberry.no

Andreas Thon Aasheim farve

Andreas Thon Aasheim

Chief Commercial Officer

Andreas er ansvarlig for forretningsutvikling av fornybar- og industriprosjekter, M&A-aktiviteter innen vind- og vannkraft, forretningsstrategi samt kommunikasjons- og myndighetskontakt.
Han har 11 års erfaring fra NORWEA, hvor han jobbet med et bredt spekter med finansielle og regulatoriske spørsmål. Han har et omfattende nettverk blant relevante bransjeaktører, politikere og stakeholders, i Norden og internasjonalt. Andreas har en mastergrad i finans fra NHH.

Email: ata@cloudberry.no

Cloudberry juni 2020 012 Edit

Jon Gunnar Solli

Chief Operating Officer

Jon Gunnar er ansvarlig for den daglige driften av Cloudberry-porteføljen. Han er tidligere finansdirektør og investeringsdirektør med mer enn 20 års erfaring fra kapitalforvaltningsbransjen. Jon Gunnar var tidligere CFO / CIO i OVF, Nordea Asset Management, SpareBank1 Livsforsikring og Storebrand. Han har en Master i regnskap og revisjon fra Norges Handelshøyskole (NHH) og er statsautorisert revisor.

Email: jgs@cloudberry.no

Cloudberry juni 2020 079 Edit

Tor-Arne Pedersen

Chief Development Officer

Tor Arne har 25 års erfaring innen fornybar sektor. Han har vært ansvarlig for byggingen av tolv vannkraftverk og tre større vindprosjekter i Sverige og Norge. Tor Arne er utdannet ingeniør i Trondheim, siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen og har en mastergrad i strategi og ledelse fra Norges Handelshøyskole.

Email: tap@cloudberry.no

Charlotte Bergqvist farve png

Charlotte Bergqvist

Chief Executive Officer, Cloudberry Offshore Wind

Charlotte er daglig leder for Cloudberry Offshore Wind AB med ansvar for offshore teamet, utviklingsporteføljen med havsbaserte prosjekter og ferdigstillelse av Stenkalles Grund prosjektet i Vänern, Sverige. Charlotte har rundt 20 års erfaring med fornybart arbeid, havs- og landbasert vindkraft, samt nettutvikling fra tidligere posisjoner som CEO og styrearbeid hos bla. wpd, Trinda Energy, Power Circle og Svenska Kraftnät. Charlotte har en mastergrad i internasjonal økonomi fra Handelshögskolan i Göteborg.

Email: cb@cloudberrywind.se

Christian during

Christian During

Chief Operating Officer, Cloudberry Offshore Wind

Christian vil være ansvarlig for den daglige driften av utviklingsporteføljen med havsbaserte prosjekter og utviklingsmuligheter gjennom M&A og forretningsstrategi. Han har 20 års erfaring fra drift, strategi, M&A og forretningsutvikling i Volvo Group. Christian har en Master of Business Administration fra Handelshøyskolen i Gøteborg. Christian tiltrer stillingen som COO i Cloudberry Offshore Wind 1. april.

Marie N Gulsvik

Marie N. Gulsvik

Group Accounting Manager

Marie er ansvarlig for konsernets regnskap og rapportering. Hun har 3 års erfaring fra revisjon og transaksjonsrådgivning i EY, samt 10 år som regnskap- og økonomisjef i ulike selskap i Reitangruppens forretningsområde Uno-X Energi. Marie er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har i tillegg Master i revisjon og regnskap (NHH).

Email: mng@cloudberry.no

Roger Grøndahl farge

Roger Grøndahl

Prosjektutvikler

Roger er blant annet ansvarlig for utviklingen av selskapets norske vindkraftprosjekter, inkludert da også prosjektene han hadde med seg fra Skogvind. Tidligere har han opparbeidet bred erfaring fra norsk kraftbransje med mer enn seks år som konsulent i THEMA Consulting Group og senest Krafthuset. Roger er utdannet sivilingeniør fra NTNU innen industriell økonomi og teknologiledelse, med fordypning innen elektrisk energiteknikk og optimering.

Email: rg@cloudberry.no

Cloudberry juni 2020 039 Edit

Sebastian Prause

Prosjektleder

Sebastian har 9 års erfaring fra vindkraftsektoren, fra utvikling av grønne feltprosjekter til levering av nøkkelferdige vindparker til sluttkunder. BSc i konstruksjonsteknikk fra Karlstad Universitet og MSc i vindkraftledelse fra Gotland Universitet.

Email: sp@cloudberrywind.se

Cloudberry juni 2020 069 Edit Edit

Ingemar Andersson

Vindanalytiker

Ingemar har 12 års erfaring fra Scanergy. Han har tatt flere vindkraftprosjekter fra idé til operative vindparker. Han har en grad i miljøvitenskap fra Universitetet i Luleå.

Email: ia@cloudberrywind.se

Cloudberry juni 2020 052 Edit

Stefan Larsson

Miljøjurist

Stefan har 12 års erfaring fra Scanergy-gruppen. Han spesialiserer seg i miljølovgivning og hele spekteret av applikasjoner for vindkraftprosjekter. Stefan har tidligere jobbet i fylkesstyret i Värmland fylke. Han har en grad Master of Laws fra University of Uppsala.

Email: sl@cloudberrywind.se

Elisabet Wahlstedt färg

Elisabet Wahlstedt

Prosjektleder

Elisabet har 5 års erfaring fra vindkraft, og har tidligere jobbet med prosjektutvikling av landbasert vindkraft hos Vattenfall. Hun har også arbeidet som prosjektleder på et strømnett prosjekt i nettselskapet Karlstads El- och Statsnät AB. Elisabet er utdannet sivilingeniør med industriell økonomi fra Lunds Tekniska Högskola med spesialisering innen energi og miljø.

Email: ew@cloudberrywind.se

Malin Wahlman färg

Malin Wahlman

Kommunikatör

Malin har flere års erfaring med strategisk og operativ kommunikasjon i privat og offentlig sektor. Hun har jobbet i medie- og energibransjen, og kommer fra stilling som kommunikasjons rådgiver i fiber- og strømnett selskapet Karlstads El- och Statsnät AB. Malin er utdannet innen kommunikasjon på Karlstads universitet.

Email: mw@cloudberrywind.se

Oscar web5

Oscar Engelbrekt

GIS-spesialist

Oscar har 4 års erfaring med GIS, for det meste fra energi bransjen. Han har hatt ansvar for det geografiske informasjonssystemet ved Karlstads El- og Stadsnät, samt jobbet med fiber og nett forøvrig i energisektoren. Oscar har Bachelor of Science in Engineering fra Karlstads Universitet.

Email: oe@cloudberrywind.se

Ella png

Ella Nordström

Prosjektkoordinator

Ella har erfaring på bransjeorganisasjonen Svensk Vindenergi. Ella har utdannelse innen samfunnsplanlegging med spesialisering innen vindkraft og lokal tilnærming fra Lunds universitet. Ella har sterk interesse for ESG og bærekraft, og det grønne skiftet verden nå står midt oppe i.

Email: ekn@cloudberrywind.se