Organisation


Cloudberry juni 2020 220 Edit

Anders J. Lenborg

Daglig leder

Anders er grunnleggeren av Cloudberry. Han har 20 års erfaring fra infrastruktur og fornybar energi i Norden. Anders har tidligere vært leder for energisektorgruppen i advokatfirmaet DLA Piper Norge hvor han også var partner. Han er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo og fra King's College i London.

Email: al@cloudberry.no

Cloudberry juni 2020 144 Edit

Christian A. Helland

Chief Value Officer

Som CVO er Christian ansvarlig for økonomi og finans. Han har siden 2008 vært en ledende investor i fornybare prosjekter i Norden og Tyskland. Han har 13 års erfaring fra private equity og finansnæringen. Han var tidligere partner og porteføljeforvalter i Pareto Asset Management. Christian har en Master i Systems Engineering fra Cornell University, en Master i bedriftsøkonomi fra University of California Santa Barbara og en Bachelor of Science in Mechanical Engineering fra University of California, Santa Barbara.

Email: ch@cloudberry.no

Cloudberry juni 2020 012 Edit

Jon Gunnar Solli

Chief Operating Officer

Jon Gunnar er ansvarlig for den daglige driften av Cloudberry-porteføljen. Han er tidligere finansdirektør og investeringsdirektør med mer enn 20 års erfaring fra kapitalforvaltningsbransjen. Jon Gunnar var tidligere CFO / CIO i OVF, Nordea Asset Management, SpareBank1 Livsforsikring og Storebrand. Han har en Master i regnskap og revisjon fra Norges Handelshøyskole (NHH) og er statsautorisert revisor.

Email: jgs@cloudberry.no

Charlotte Bergqvist farve png

Charlotte Bergqvist

Chief Development Officer

Charlotte er Chief Development Officer med ansvar for selskapets utviklingsteam og tidlig fase prosjektportefølje, tillatelsesprosesser og byggefasen. Charlotte har rundt 20 års erfaring med fornybart arbeid, havs- og landbasert vindkraft, samt nettutvikling fra tidligere posisjoner som CEO og styrearbeid hos bla. wpd, Trinda Energy, Power Circle og Svenska Kraftnät. Charlotte har en mastergrad i internasjonal økonomi fra Handelshögskolan i Göteborg.

Email: cb@cloudberrywind.se

Ingrid Bjørdal web

Ingrid Bjørdal

Chief Compliance and Organization Officer

Ingrid har ansvar for compliance, ESG, organisasjon og HR i selskapet. Hun startet i Cloudberry Clean Energy i 2022 og er del av ledergruppen i selskapet. Ingrid har bred erfaring fra stillinger innen bærekraft, organisasjonsutvikling og compliance, og har sittet i konsernledelsen i Norsk Gjenvinning-konsernet i de siste 6 årene før hun startet i Cloudberry. Hun har en Master of Science fra King’s College i London og en Executive MBA fra Handelshøyskolen BI.

Email: ib@cloudberry.no

Cloudberry juni 2020 202 Edit

Suna F. Alkan

Chief Sustainability Officer

Suna er ansvarlig for bærekraftig forretningsutvikling, ESG og investor relations. Hun har mer enn 20 års erfaring fra stillinger innenfor salg, HR og kapitalforvaltning fra internasjonale selskaper som Microsoft Norge, Adecco Norge, og fra de ledende norske finansinstitusjonene ODIN Fund Management og Pareto Asset Management. Suna har Bachelor of Business Administration fra Handelshøyskolen BI og Oslo Metropolitan University.

Email: sa@cloudberry.no

Marie N Gulsvik

Marie N. Gulsvik

Group Accounting Manager

Marie er ansvarlig for konsernets regnskap og rapportering. Hun har 3 års erfaring fra revisjon og transaksjonsrådgivning i EY, samt 10 år som regnskap- og økonomisjef i ulike selskap i Reitangruppens forretningsområde Uno-X Energi. Marie er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har i tillegg Master i revisjon og regnskap (NHH).

Email: mng@cloudberry.no

Roger Grøndahl farge

Roger Grøndahl

Prosjektutvikler

Roger er blant annet ansvarlig for utviklingen av selskapets norske vindkraftprosjekter, inkludert da også prosjektene han hadde med seg fra Skogvind. Tidligere har han opparbeidet bred erfaring fra norsk kraftbransje med mer enn seks år som konsulent i THEMA Consulting Group og senest Krafthuset. Roger er utdannet sivilingeniør fra NTNU innen industriell økonomi og teknologiledelse, med fordypning innen elektrisk energiteknikk og optimering.

Email: rg@cloudberry.no

Ole Kristofer Bragnes farge

Ole-Kristofer Bragnes

Senior Financial Officer

Ole-Kristofer er ansvarlig for konsernets finans. Han har 6 års erfaring fra M&A og gjeldsstrukturering på tvers av sektorer, med et fokus på blant annet sosial infrastruktur og eiendom fra posisjoner som CFO i Pioneer Property Group ASA, Investment Manager i Adolfsen Group og fra corporate finance i Pareto Securities. Ole-Kristofer har en MA (hons) i Accounting and Finance fra University of Edinburgh.

Email: okb@cloudberry.no

Punky Ngcobo farge

Punky Ngcobo

Accounting Manager

Punky er ansvarlig for konsernets regnskapsføring, finansiell rapportering og internkontroll. Hun har 5 års erfaring fra ekstern revisjon, hvor hun fikk bred forretnings- og bransjekunnskap fra kunder på tvers av energi-, forsynings-, ressurs-, interessentsikring, miljørehabilitering og gruvedrift. Punky er en Chartered Accountant registrert hos South African Institute of Chartered Accountants og har et Post Graduate Diploma in Accounting med spesialisering i finansiell rapportering, ledelsesregnskap og finans, revisjon og skatt fra University of Cape Town.

Email: pn@cloudberry.no

Cloudberry juni 2020 039 Edit

Sebastian Prause

Prosjektleder

Sebastian har 12 års erfaring fra vindkraftsektoren, fra utvikling av grønne feltprosjekter til levering av nøkkelferdige vindparker til sluttkunder. BSc i konstruksjonsteknikk fra Karlstad Universitet og MSc i vindkraftledelse fra Gotland Universitet. Sebastian er ansvarlig for innkjøp og bygging av landbasert vindkraft.

Email: sp@cloudberrywind.se

Cloudberry juni 2020 069 Edit Edit

Ingemar Andersson

Vindanalytiker

Ingemar har 12 års erfaring fra Scanergy. Han har tatt flere vindkraftprosjekter fra idé til operative vindparker. Han har en grad i miljøvitenskap fra Universitetet i Luleå.

Email: ia@cloudberrywind.se

Cloudberry juni 2020 052 Edit

Stefan Larsson

Miljøjurist

Stefan har 12 års erfaring fra Scanergy-gruppen. Han spesialiserer seg i miljølovgivning og hele spekteret av applikasjoner for vindkraftprosjekter. Stefan har tidligere jobbet i fylkesstyret i Värmland fylke. Han har en grad Master of Laws fra University of Uppsala.

Email: sl@cloudberrywind.se

Elisabet Wahlstedt färg

Elisabet Wahlstedt

Prosjektleder

Elisabet har 5 års erfaring fra vindkraft, og har tidligere jobbet med prosjektutvikling av landbasert vindkraft hos Vattenfall. Hun har også arbeidet som prosjektleder på et strømnett prosjekt i nettselskapet Karlstads El- och Statsnät AB. Elisabet er utdannet sivilingeniør med industriell økonomi fra Lunds Tekniska Högskola med spesialisering innen energi og miljø.

Email: ew@cloudberrywind.se

Oscar web5

Oscar Engelbrekt

GIS-spesialist

Oscar har 4 års erfaring med GIS, for det meste fra energi bransjen. Han har hatt ansvar for det geografiske informasjonssystemet ved Karlstads El- og Stadsnät, samt jobbet med fiber og nett forøvrig i energisektoren. Oscar har Bachelor of Science in Engineering fra Karlstads Universitet.

Email: oe@cloudberrywind.se

Ella Karlsson Nordström low

Ella Nordström

Prosjektkoordinator

Ella har erfaring på bransjeorganisasjonen Svensk Vindenergi. Ella har utdannelse innen samfunnsplanlegging med spesialisering innen vindkraft og lokal tilnærming fra Lunds universitet. Ella har sterk interesse for ESG og bærekraft, og det grønne skiftet verden nå står midt oppe i.

Email: ekn@cloudberrywind.se

Daniel kulin

Daniel Kulin

Daniel manages the off shore project development portfolio in Sweden. He has 15 years of experience from the energy industry and energy policy development. Both from project development in the 3 GW Markbygden-project, the state agency Energimyndigheten and the national wind power association SWEA. Daniel studied engineering, economy and cultural geography, and hold a Bachelor of Science in Engineering, specializing in Energy systems from Umeå University.

Email: dk@cloudberrywind.se

Linus Palmblad webb

Linus Palmblad

Projektledare, Offshore

Linus arbetar med projektutveckling av havsbaserad vindkraft. Han har över 15 års erfarenhet från Energimyndigheten där han bland annat arbetat med planering och främjandeåtgärder för vindkraft, samt forskningsfinansiering inom området hållbara elsystem. Linus har en civilingenjörsexamen i teknisk fysik från Chalmers tekniska högskola med en master i Industrial ecology.

E-mail: lp@cloudberrywind.se

Emil B webb

Emil Berglund

Communication Manager

Emil har de senaste tio åren arbetat med strategisk kommunikation, innehåll och affärsutveckling inom både offentliga verksamheter och inom det privata näringslivet – ofta med hållbarhetsfokus. Emil har en MFA från Karlstad Universitet såväl som kompletterande managementutbildning från Mälardalens Universitet.

E-mail: eb@cloudberrywind.se

Sofia dahlgren Farge profilbilde

Sofia Dahlgren

Junior Project Manager

Sofia utvecklar projektportföljen för landbaserad vindkraft. Hon har studerat miljörätt, hållbar stadsplanering och GIS. Hon har en kandidatexamen i stadsplanering med inriktning kulturgeografi från Karlstad universitet.

Email: sd@cloudberrywind.se