Selskapet øker vannkraftproduksjonen med overtagelsen av Nessakraft og Bjørgelva Kraft


Oslo, Norge, 1. juli 2021: I juli 2019 signerte Cloudberry Clean Energy ASA ("Cloudberry" eller "Selskapet") avtale om kjøp av 100% av aksjene i Nessakraft AS og Bjørgelva Kraft AS. Den 30. juni 2021 ble begge vannkraftverkene formelt overført til Cloudberry, etter en innkjøringsperiode.

Nessakraft ligger i Balestrand, Vestland og har en forventet årlig produksjon på 34 GWh. Bjørgelva Kraft, lokalisert i Sørreisa, Troms, har en forventet årlig produksjon på 7 GWh. Cloudberry vil leie retten til å utnytte fallene, mens grunneierne beholder fallrettighetene og fallrettsleie. Gjennom denne modellen samarbeider Cloudberry med lokale partnere og grunneiere og bidrar til en lokal og langsiktig verdiskaping.

Hovedentreprenør for grunn og betongarbeider på Nessakraft har vært Bernhard Strand fra Vassenden sammen med sine lokale samarbeidspartnere, og tilsvarende rolle har Hak Entreprenør fra Alta hatt på Bjørgelva. Elektromekaniske leveranser til kraftstasjonene er fra de anerkjente norske leverandørene Spetals Verk og Fadum Tekniske. Både Tinfos og Cloudberry er godt fornøyde med samarbeidet. Tinfos har stått for ledelse av byggeprosjektene og Cloudberry skal nå være en langsiktig eier.

«Vi er glade for det positive samarbeidet med Cloudberry og stolte over å ha bidratt til at ytterligere to bærekraftige kraftverk vil produsere grønn og fornybar energi i mange tiår fremover», sier Øyvind Frydenberg, daglig leder i Tinfos i en kommentar.

«Cloudberry Produksjon er veldig fornøyd med overtagelsen av kraftverkene og vi takker Tinfos og grunneierne for tilliten. Sammen skaper vi langsiktige verdier med lokal og bærekraftig tilnærming», sier Jon Gunnar Solli, som er daglig leder i produksjonsselskapet til Cloudberry.

For mer informasjon, besøk vår hjemmeside www.cloudberry.no eller ta direkte kontakt med:

Anders Lenborg, CEO, +47 934 13 130, al@cloudberry.no
Christian Helland, CVO, +47 418 80 000, ch@cloudberry.no
Jon Gunnar Solli, COO, +47 970 38 507, jgs@cloudberry.no

Om Cloudberry
Cloudberry Clean Energy ASA er et nordisk energiselskap. Vi eier, utvikler og drifter vann- og vindkraftverk i Norge og Sverige. Vårt oppdrag er å produsere fornybar energi for kommende generasjoner, med en ambisjon om å utvikle et bærekraftig samfunn og skape verdier for våre interessenter. Vi tror på en langsiktig etterspørsel etter fornybar energi i Norden og Europa. Oppdraget vårt danner grunnlaget for alt vi gjør.

Vi er støttet av sterke eiere og ledet av et erfarent styre og en dyktig ledergruppe. Vi er notert på Oslo Børs med ticker CLOUD. Våre kontorer er i Oslo (hovedkontor), Norge, og Karlstad, Sverige.This information is subject to the disclosure requirements pursuant to Section 5-12 of the Norwegian Securities Trading Act. This stock exchange announcement was published by Suna F. Alkan, Chief Sustainability Officer, Cloudberry Clean Energy ASA, on 1 July 2021 at 07:30 CEST.